Cookie Control - PHP-Fusion Powered Website wykorzystuje cookies do przechowywania informacji na twoim komputerze. [Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies].
Kliknij przycisk Akceptuj Cookies, aby zaakceptować Cookies.
Witam koledzy, szukam żyłki szybko tonącej do metody odległościowej, używałem już Dragon Match & Feeder,Traper Super Match, Nylonic Feeder Line. Żyłki sprawowały się dość dobrze na krótko ale potem jest z nimi problem. Rok temu kupowałem środki do spryskiwania żyłeczki i po kilkunastu rzutach musiałem ponownie spryskiwać. Kiedyś używałem super żyłki w kolorze ceglanym ale nie pamiętam jak się nazywała.
Cześć, ja używałem rok temu Trabucco chyba XPS i spisywała się rewelacyjnie ale po kilku łowieniach już nie tonęła. Wtedy przecierałem kilkadziesiąt metrów żyłki szmatką nasączoną w Ludwiku i znów działała.
Kiedyś używałem super żyłki w kolorze ceglanym ale nie pamiętam jak się nazywała.
Może to była żyłka Stone Match fast sinking ?
Ja używam żyłki DRAGON Pro MATCH & FEEDER i także muszę używać środka Line Sinker-Maver, służący do odtłuszczaniu żyłek w celu poprawienia ich zatapialności.
W metodach odległościowych bardzo ważne jest zatopienie żyłki.
Każda żyłka po kilku łowieniach pokrywa się brudem i zatopienie ich jest o wiele trudniejsze niż początkowo.
Edytowane przez Krzysiek dnia 23-05-2021 06:27
„Zawsze jest dobry dzień na ryby . Tylko ryby czasem o tym nie wiedzą.”